zeven redenen om te kiezen voor siergrind

Kleurrijk, gebruiksvriendelijk en ook nog onderhoudsvriendelijk? Ja, siergrind voldoet aan deze eisen! Na het lezen van dit blog ben je overtuigd dat siergrind ook voor jouw tuin interessant is!

Siergrind is functioneel en heeft een sfeerverhogende werking

INTERESSANT VOOR DE PORTEMONNEE

Als er de keuze kan worden gemaakt tussen siergrind en bestrating, dan is siergrind in verhouding met  natuursteen, betonbestrating of keramische tegels relatief goedkoop. Een bigbag kan wel tot 20 m² bedekken. Ook voor de kleinere projecten zijn 20 kg zakken beschikbaar. Interessant voor de portemonnee en interessant voor de uitstraling van jouw tuin.

TE GEBRUIKEN ALS BODEMBEDEKKER

Heb je perkjes en borders in je tuin? Dan zijn deze netjes af te werken met siergrind. Het siergrind zorgt er tevens voor dat de tuin onderhoudsarm wordt. Wel is het gebruik van een worteldoek hierbij belangrijk. Met het siergrind en het worteldoek blijft  de gehele bodembedekking drainerend, wat betekent dat het water weg kan lopen. Natuurlijk schuilt niet in iedereen van ons een tuinman of vrouw en met siergrind als bodembedekker is dit ook helemaal niet nodig. Optimaal genieten met weinig onderhoud is dus misschien wel wat voor jou!

COMBINATIE MET BESTRATING

Siergrind komt net als natuurstenen tuintegels uit de natuur. Dit zorgt voor mooie combinatiemogelijkheden tussen het siergrind en de natuurstenen tegels. Hierbij kan de keuze worden gemaakt om een lichte kleur siergrind te combineren met een donker terras of andersom. Ook is het zeker mogelijk om een lichte kleur terras te combineren met een lichte kleur siergrind. Beide steensoorten komen uit de natuur en dit zorgt bij zo goed als alle combinaties voor een uniforme uitstraling.

HANDIG TE GEBRUIKEN VOOR EEN OPRIT

Siergrind is ook uitstekend te gebruiken voor een oprit. Veel tuintegels zijn, vanwege de belastbaarheid van een oprit, niet geschikt hiervoor. Met siergrind behoud je structuur en een moderne uitstraling. De Premiumgravel platen zorgen voor een goede grindstabilisatie waardoor het grind niet her en der verspreid wordt als je eroverheen loopt. Ook zorgt siergrind ervoor dat je oprit een natuurlijke uitraling krijgt!

GRIND IS IS STIJLVOL EN MODERN

Buiten alle praktische voordelen moeten we niet vergeten dat siergrind natuurlijk ook heel mooi en stijlvol is. Het maakt in dit geval niet uit of je siergrind aanlegt in een moderne tuin of op een boeren erf. Zoals al eerder benoemd is siergrind erg goed te combineren en ziet het er verzorgd en natuurlijk uit. Doordat siergrind in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen is, is er altijd wel een kleur en stijl voor bij jou in de tuin.

GRIND IS VOORDELIG EN EENVOUDIG IN DE AANLEG

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij de aanschaf van producten. Dit geldt ook voor siergrind. Siergrind is een natuurproduct dat erg lang meegaat. Het is gemakkelijk te verwerken en zoals eerder vermeld, relatief goedkoop. Indien je gebruik maakt van Premiumgravel platen met worteldoek is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

ONDERHOUDSARM

Weinig onderhoud in een tuin blijft een belangrijk voordeel voor de meeste huishoudens. Speelt dit bij jou ook een rol? Dan is siergrind in de tuin misschien wel wat voor jou.  Als het grind eenmaal is aangelegd hoeft het bijna niet te worden onderhouden. Af en toe een hark erdoorheen halen is al voldoende. Ook vergaat de kleur van het siergrind absoluut niet snel. Toch zal in de loop der jaren de uitstraling wat verminderen, maar dit is eenvoudig op te lossen. Na een paar jaar strooi je een nieuwe toplaag en dan kan het grind weer jaren mee. Dit zal niet hoog oplopen in de kosten en toch ziet het siergrind er weer als nieuw uit.

gerelateerde producten