de uitdagingen voor veel tuinbezitters

Met deze zomerse temperaturen is de kans groot dat je heel wat meer uurtjes in je tuin doorbrengt. Hopelijk kan je zorgeloos genieten in je eigen tuin. Toch blijven er ergernissen voor iedere tuinbezitter. In dit artikel lees je de meest voorkomende uitdagingen. Wij hopen je te kunnen helpen met het voorkomen en deze top 5 tuinuitdagingen.

Onderhoud je terras met WS producten

1.   GROENE AANSLAG OP DE BESTRATING

Veel mensen denken bij een onderhoudsarme tuin aan veel bestrating en relatief minder beplanting. Echter is dit niet helemaal waar. Wanneer je kiest voor betontegels of gebakken bestrating ben je genoodzaakt om af en toe het materiaal met liefde een behandeling te geven. Om te voorkomen dat er alg of andere (groene) aanslag op de tegels komen is het raadzaam om de tegels regelmatig te onderhouden met WS Producten.  Met name wanneer het weer slechter wordt en bij meer regenval is de kans groter dat er groene aanslag komt op je tuintegels of sierbestrating. WS Green Clean gebruik je om groene aanslag op je bestrating te verwijderen. Het bestrijdt algen en mossen door een effectieve bevochtiging en penetratie van vervuiling in poriën. Met Green Clean breng je een residu aan op de ondergrond, waarmee je voorkomt dat groene aanslag weer snel terugkomt. Green Clean heeft dus ook een preventieve werking. Het is niet nodig om te schrobben. Een hogedrukspuit is per definitie niet aan te raden. De harde straal zorgt namelijk dat de bovenlaag wordt aangetast.

2.   ONKRUIDEN TUSSEN DE STENEN

Onkruid doet vaak afbreuk aan je tuin, bovendien is het voor veel mensen een enorm karwei om het te bestrijden. Ouderwets op de knieën en het onkruid met wortel en al verwijderen is nog steeds de beste manier. Wanneer je Google raadpleegt, vind je enorm veel antwoorden, de een nog creatiever dan de andere. Toch zijn er, naast bovengenoemde oplossing, meerdere wegen die naar Rome leiden. Het begint echter al bij de preventie. Gebruik je bij grind bijvoorbeeld antiworteldoek? Zorg je dat tuintegels goed worden gevoegd? Bemest je jouw gazon tijdig? Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op onkruid. Voorheen werd het rigoureus  verwijderd door het gebruik van gif. Dit is echter niet meer toegestaan door de overheid, gezien het slecht is voor het milieu en ongezond is voor mens en dier. Alternatieve oplossingen kunnen zijn: kokend water of het met een gasbrander wegbranden. Het wegbranden van onkruid is bij bepaalde bestratingen geen geschikte oplossing. Belangrijk is om dit eerst even te checken bij eenprofessional.

3.   HET GAZON IS NIET MOOI (MAAR BIJ DE BUREN WEL)

Geelbruine vlekken op het gazon en onkruid tussen de grassprieten die er niet horen. Een probleem dat volgens kenners vaak niet goed wordt aangepakt. Het begint namelijk al bij de ondergrond van het gazon. Wanneer de fundering niet goed is, dan is de kans groot dat het gazon altijd groener blijft bij de buurman. Regel 1 is dus een goede ondergrond met de juiste materialen. Vraag altijd een vakspecialist bij jou in de buurt voor advies!

4.   WATEROVERLAST IN DE TUIN

Een probleem dat niet alleen aandacht krijgt van tuinbezitters, maar ook van gemeentes. Klimaatverandering zorgt steeds vaker voor uitersten. Vaker wisselen hevige hittegolven zich af met hevige neerslag. Tuinen komen blank te staan omdat het regenwater niet goed afgevoerd kan worden. Regeninfiltratiekratten kunnen dit probleem verhelpen. De drainagekratten zorgen ervoor dat het regenwater op een milieubewuste manier wordt afgevoerd, waardoor je tuin regenwaterproof is. Soms bieden afvoergootjes ook al de oplossing. Daarnaast kan je ook kiezen voor ecologische bestrating. Deze bestrating zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd of direct wordt opgenomen door de steen zelf.

5.  WAAR IS MIJN PRIVACY?

Als je bezig bent met het ontwerpen of inrichten van je tuin, dan heb je vast wel nagedacht over een- of meerdere erfafscheidingen. Want hoe goed je ook met je buren kunt opschieten, een beetje privacy op je eigen erf is toch wel prettig. Maar voor welke erfafscheiding ga je kiezen? Waarschijnlijk denk je meteen aan een houten schutting. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar een kijkje nemen in het hele assortiment kan vast geen kwaad. Er zijn enorm veel mogelijkheden om meer privacy te realiseren door een erfafscheiding.

Maar voordat je een keuze maakt, zetten we eerst een aantal feiten voor je op een rijtje. We willen namelijk geen fikse burenruzie op ons geweten hebben.

Om te beginnen is het goed om te weten dat een erfafscheiding een gezamenlijk eigendom, mits deze op de erfgrens staat. Dat betekent in de meeste gevallen dat de kosten van de erfafscheiding door beide partijen worden gedeeld. Hangt je buurman een afzichtelijk schilderij aan zijn kant van de schutting? Dan heb je pech, want dat is toegestaan: aan je eigen kant van de schutting mag je doen wat je wilt, zolang de ander er maar geen last van heeft.

Ondervind je zelf ook problemen in je tuin? Onze Terras & Trends dealers helpen je graag bij de aanpak van deze problemen!

gerelateerde producten